AMPA Escola Colònia Güell

Web de l'AMPA Escola Colònia Güell

Condicionament acústic al menjador escolar

El passat mes d’abril, l’AMPA va contractar els treballs de condicionament acústic del menjador escolar, un espai on cada dia acuden a dinar 220 nens i nenes de mitja (en 2 torns de 110 usuaris) i on no s’havia previst cap sistema per reduir el soroll, un veritable problema per als infants i per a les persones que hi treballen.
Per aconseguir un nivell adequat de confort acústic els menjadors haurien de complir el valor límit de temps de reverberació requerit al DB-HR, de 0,9 segons. Quan es va construir l’escola no hi havia cap normativa d’obligat compliment que regulés aquest confort acústic. A la nostra escola, aquest temps de reverberació s’havia mesurat en 2,7 segons, 3 vegades el màxim permès; i en una sessió normal al migdia, havíem arribat a registrar nivells de soroll superior als 95 decibels al menjador escolar, un nivell similar a una fàbrica, una rotativa d’un diari o una discoteca, situació que obliga als treballadors a portar protectors auditius.

És evident que dinar amb aquestes condicions de soroll pot afectar el rendiment dels nens i nenes, causar ansietat i nerviosisme a les persones i als infants, i facilita situacions de tensió i malestar.

La solució proposada per l’AMPA ha consistit en projectar el sostre amb cel·lulosa acústica de color blanc, un material innovador i ecològic amb una capacitat d’absorció molt elevada (coeficient d’absorció = 1) i a més resistent al foc. Amb aquesta actuació s’ha reduït el temps de reverberació de 2,7 a 0,7 segons, entrant ja en normativa (el temps de reverberació és el temps que transcorre des que es produeix un determinat so en un recinte, fins que desapareix)

Hem aconseguit millorar el nivell de confort acústic al menjador escolar

Les persones que treballen al menjador i els mateixos alumnes ens han transmès la seva satisfacció i han constatat que el soroll ha disminuït molt, cosa que contribueix a un millor ambient i més tranquil·litat a l’hora de dinar.

Paral·lelament a aquesta actuació, també s’han realitzat campanyes de formació amb el personal de menjador, i d’educació i conscienciació amb els nens i nenes per a reduir el soroll. Durant uns mesos es va instal·lar una orella electrònica que s’encenia quan el soroll era massa alt, alertant tothom que calia parlar més fluix. També es fan activitats i tallers amb els alumnes encaminades a educar-los sobre la contaminació acústica i a generar bones pràctiques per a minimitzar el seu impacte.

També s’han afegit punteres de goma a les potes de les cadires per esmorteir el soroll d’impacte produït en arrossegar-les.

Els treballs de condicionament acústic els ha realitzat l’empresa EKO INGENIERIA ACÚSTICA el passat 2, 3 i 4 d’abril, i hem comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

Us recordem a les famílies que vulgueu visitar el menjador i veure les instal·lacions de la cuina i del menjador, i conèixer el personal de cuina i el personal que treballa amb els nens i nenes pot fer-ho. Només cal que ens ho comuniqueu a l’AMPA.

 

1_baixa

2_baixa

3_baixa

4_baixa

5_baixa

6_baixa

7_baixa

8_baixa

9_baixa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: