AMPA Escola Colònia Güell

Web de l'AMPA Escola Colònia Güell

FESTA PARTICIPATIVA AL PATI: 10 NOVEMBRE 2013

PROJECTE PATI EDUCATIU CREATIU-VERD I SEGUR

Des de l’escola ha sorgit un projecte molt engrescador per a fomentar la coparticipació i co-creació.

Una manera de fomentar la participació conjunta d’infants, mestres i pares/mares sobre un objectiu important com és el PROJECTE CREATIU DEL PATI DE L’ESCOLA COLÒNIA GÜELL.

Una manera de transformar el pati, on passen moltes estones els nostres fills/es, en un espai que aculli les seves creacions i on puguin dissenyar els seus propis espais de joc.

“Com a escola pretenem:

fomentar l’ educació integral dels infants per afavorir el desenvolupament de les seves capacitats; potenciar els valors de responsabilitat i de llibertat per esdevenir ciutadans crítics i autònoms; desvetllar la curiositat i la capacitat d’observació;  potenciar personalitats solidàries amb les persones i l’entorn; desenvolupar la creativitat i la fantasia.

És per això que volem donar un nou caire als nostres patis o zones exteriors. Amb l’ hort i la incidència de plantes aromàtiques i arbres fruiters en petites zones entre mòduls ja vàrem iniciar-nos en la idea d’apropar-nos a espais càlids, rics. S’ha d’entendre el pati com a espai on l’infant se sent competent i autònom, inventant creativament un entorn a la seva mida. Un espai que potenciï l’observació, la representació, la descoberta, de forma individual o en grups, oferint vivències profundes, fruit de la necessitat personal. Que posi a l’abast dels infants i dels adults espais amables per seure i conversar, per construir històries i fer créixer idees. En definitiva exterioritzar i integrar la vida d’aula a l’exterior. “

(descarregeu-vos el document ProjectePati2013 per a més detalls)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: