AMPA Escola Colònia Güell

Web de l'AMPA Escola Colònia Güell

Que no ens retallin la pública!

Us fem arribar una reivindicació que ens han fet arribar des de l’AMPA d’una altra escola, per si us hi voleu adherir:

===================

Estimats pare/mares/mestres/…

Com ja sabeu, el nou govern de la Generalitat està aplicant un seguit de retallades que afecten d’una manera molt important a l’escola pública. Alguns no estem d’acord amb aquestes mesures i és per això que hem fet una carta model per què tots l’enviem de manera particular a l’adreça de la Consellera d’Educació, la senyora Irene Rigau, amb còpia al President de la Generalitat, el senyor Artur Mas.

Per fer-ho, si us plau, feu Tallar i Enganxar del text següent (modificant el que us sembli necessari), signeu amb el vostre nom i DNI i envieu el e-mail a: irene.rigau (arroba) gencat.cat, amb CC a: president.artur_mas (arroba) gencat.cat. Feu còpia a noensretalleu (arroba) gmail.com, si hi ha força gent que firma l’AMPA que ho organitza ho podrà fer arribar als mitjans de comunicació.

===================

Honorable Irene Rigau i Oliver

Consellera d’Ensenyament

Generalitat de Catalunya

Honorable consellera Rigau,

Pocs dies després del vostre nomenament com a Consellera d’Ensenyament, vau dir en una entrevista (La Vanguardia – 08/01/11) que la vostra prioritat al Departament seria “transmetre un missatge de confiança i serenitat al sistema”.

Pocs mesos després de les vostres declaracions, podem assegurar-vos que “la serenitat i la confiança”, almenys a l’escola pública, no hi són. Els vostres missatges encoberts, primer, i les vostres contundents decisions, després, estan provocant tot el contrari: confusió, malestar, desconfiança i indignació.

No cal que us diguem que l’educació és la inversió més útil per a assegurar la prosperitat d’un país i que l’escola pública és l’eina més efectiva per a garantir l’accés a l’educació, la igualtat d’oportunitats i la cohesió social (en la qual l’aprenentatge de la llengua catalana és fonamental).

Per això cal invertir en una escola pública de qualitat i no retallar i retallar, parlant d’una “optimització de recursos” com si l’educació fos una mercaderia, desmuntant polítiques d’administracions anteriors, avalades per pactes nacionals, sense ni tan sols avaluar-ne l’efectivitat, i en definitiva fent una aposta ideològica indissimulada per l’escola concertada, que encara no ha estat el blanc de cap de les vostres “mesures d’estalvi”.

Davant de tot això, com a pares i mares amb fills i filles a l’escola pública i com a docents de l’escola pública, preocupats pel futur educatiu de les noves generacions, us demanem que:

  • Reconsidereu la supressió de la sisena hora. Es tracta d’una decisió discriminatòria que accentuarà la desigualtat entre l’escola pública i la concertada i que entre altres coses ni tan sols apareix al programa electoral de CiU.
  • Doneu una solució raonable a la qüestió de la setmana blanca. Convertir la setmana blanca en vuit dies de lliure disposició no farà altra cosa que dificultar la conciliació familiar i perjudicar la productivitat del país. Us recordem que el vostre programa electoral sí que promet uns horaris “al servei de les famílies”.
  • No retalleu les partides per a manteniment i neteja dels centres. Els serveis mínims que proposeu poden posar en perill tant la seguretat dels alumnes i drets bàsics com ara la higiene. Retallar d’aquesta manera no és “posar l’escola al centre del sistema educatiu” ni “procurar els instruments necessaris per a la seva qualitat”, com també promet el vostre programa electoral.
  • Aproveu d’una vegada el pressupost de l’any 2011.

Us demanem, en definitiva, que feu de debò el que diu el vostre programa electoral: “treballar perquè el sistema educatiu torni a ser garantia d’ascensor social i d’igualtat d’oportunitats”. Amb l’educació no s’hi juga.

Atentament,

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: